Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

tisdag 17 januari 2006

Har vi råd att åldras ännu minde att pensionera oss i Sverige?

Har vi råd att åldras ännu minde att pensionera oss i Sverige?

Om offentliga utgifter tillåts växa snabbare än BNP, då skapas inget utrymme för framtida pensioner!

Vad är det för land vi lever i, när PPM fonderna skulle investera nu i januari skulle svenska kronan sjunka p.g.a. för mycket av dessa pengar skulle investeras i utlandet?

Är det så illa så, att man inte vågar investera våra framtida pensioner i vårt land Sverige på grund för stor osäkerhet?

Är inte detta illa varslande, när vi allt som oftast få höra hur fantastik utveckling är här i Sverige?

Vore det inte tryggare om vi vågade investera i vårt eget land? Vad är det som är fel eller är det omvärlden som är så mycket bättre än i Sverige eller är det något fel i vårt eget system? Bara det sista halvåret har Ericsson och Telia tappat 70.000 svenska aktieägare.

Sverige har ett av världens mest internationellt ägda näringsliv. I 1960-talets mitt arbetade endast 2 % av de anställda, i den privata sektorn, i utlandsägda företag. I dag är det närmare 20 %, som får sin lön från utlandsägda företag. Det är ett fåtal länder i världen, som kan visa denna utveckling.

Varför är det fullt eller missgynnas skattemässigt svenskt ägande av vårt näringsliv??

Jag tror det är en trygghet för våra arbeten ju närmare ägandet är arbetsplatsen. Därför är det märkligt, när inte ens PPM tror på ägande i Sverige.


Jag arbetade i Schweiz 1970 och då kostade 1 CHF cirka 1,20 SKR. Idag är kursen 1 CHF cirka 6 SKR Det är betyget av omvärlden hur offentliga Sverige skött vårt land eller är det omvärlden, som kanske gjort fel?
Värdet på SKR har i alla fall försämrats med cirka.500 procent på dessa år!

Kan denna långvariga svenska dåliga utveckling bero på egoism och maktbegär hos de styrande eller på bristande sinne och kunskap i nationalekonomi och privatekonomi? Något måste vara fel på styrningen av Sverige, att vi ständigt har halkat efter jämfört med vår omvärld sedan 70-talet?

Hur skall det gå för oss och ännu värre för nästa generation, vad gäller en trygg ålderdom?

Det är inte så svårt att räkna ut vad som behövs för resurser för framtiden, men tyvärr det ligger längre bort i tiden än över nästa val!

Förr var det en gammal socialdemokratisk paroll som löd ungefär ”Gärna en medalj men först och främst en riktigt bra pension”
Egna Hems principen skulle trygga för ett säkert och tryggt boende på ålderns höst.


Nu är det tyvärr många ålderspensionärer som får gå från hus och hem, detta samtidigt, när det byggs slott i Rosenbad.

Hur ser utvecklingen ut i de styrandes värld i Sverige sedan t.ex. 70-talet jämfört med pensionärernas ekonomiska utveckling?

Vi vanliga skall jobba längre en riksdagsman kan pensioneras efter 3 valperioder, 12 år i riksdagen! Hur har riksdagsmannens löneutveckling varit under dessa år jämfört med en vanlig löntagare? Hur har antalet sysselsatta ökat i regering, riksdag och övriga offentliga administrativa Sverige i förhållande till hos de producerande företagen, där grunden för välfärden skapas?

Kan det vara något i dessa förhållanden som är fel? Under denna tidsperiod har Sverige halkat ner från 2-3 plats till 13-17 plats med jämförbara länder i den utvecklade världen!

Det är tyvärr många sanningar, som inte gäller länge. Det manar till en ärlig eftertanke, om ”ett rent samvete” fortfarande betyder det samma, som vad jag fick lära mej i skolan!


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: