Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

torsdag 13 november 2008

Bankvärlden en skyddad verkstad??

På vilket sätt kan bankerna accepteras leva sitt eget liv likt en skyddad verkstad?

När Riksbanken sänker räntan så säger genast BANKERNA, att vi kan INTE sänka lika mycket p.g.a. höga upplåningskostnader!!

Märkväl det är många banker som gör miljardvinster!!

Nu senast var det någon VD Thorleif Krarup som kan få 150 miljoner kronor i pension efter ett och ett halv år och sedan tvingades avgå som vd för Nordea 2001-2002, och hans sista vd-lön var på 9,1 miljoner kronor, som till sist drabbar den "lille" bankkunden!

Märkligt är att LO:s chefekonom Dan Andersson, som satt i Nordeas styrelse när Krarup var vd är, att Dan Andersson bara konstaterar nu efteråt, att avtalet väckte diskussion i ledningen. Dan Andersson lär ha sagt: "
Det var inget särskilt snyggt avtal."

VAD HAR MAN STYRELSER TILL???

Nuvarande VD lär ha något liknande avtal!


Vad har staten, som störste ägare ca. 20 %, gjort för att förhindra detta, dels den sittande och den förgående regering?
Mats Odell avböjde just i TV4 att kommentera dessa uppgifter!

KAN DET KALLAS ÄGARANSVAR??

I all annan affärsverksamhet får man se över sina egna kostnader i organisationen. Varför gäller inte detta i BANKVÄRLDEN??

Det kanske finns ett behov av ett mer tvingande regelverk för BANKERNA i sin oligopolvärld?

Precis som för VOLVO m.fl. och för den lille företagaren borde det gälla för BANKERNA, att se över sina kostnader. Det kanske finns en övertalighet i banken precis som det finna hos andra företag. Det måste då tyvärr lösas genom nödvändiga permitteringar.

HAR DETTA NÅGON GÅNG VARIT PÅ TAL I DESSA SVÅRA TIDER SOM NU RÅDER I SVERIGE, ATT ÄVEN BANKERNA MÅSTE SE ÖVER SINA ORGANISATIONER FÖR ATT NEDBRINGA SINA KOSTNADER, SOM SKULLE KUNNA GYNNA KUNDEN OCH SVERIGE???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: