Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

tisdag 28 december 2010

Skrämmande att tidigare neutrala SVERIGE för KRIG i Afghanistan på USAs initiativ!

%22Insatsen%20i%20Afghanistan%20ett%20misslyckande%22

SE och HÖR !! Om avsnittet
Den afghanske parlamentsledamoten Ramazan Bashardost tror inte att internationella insatser kan hjälpa landet. Bland annat menar han att ekonomiska bidrag hamnar hos korrupta politiker.

KB 101228 Tomtarnas högvaktsparad 
"Sten Tolgfors bör bytas ut, så illa som han sköter sitt fögderi, som försvarsminister. Förra försvarsministern Micael Odenberg var stringent och hade helt rätt, det går icke att försvara Sverige med fyrverkeripjäser och lågutbildad personal. Han tog konsekvensen och gick vidare när det icke fanns vilja eller kraft i regering och riksdag att bedriva ett relevant försvar av riket. 
Vårt kvarvarande försvar bör satsa miljarderna, som skattebetalarna fortfarande ställer upp med, till att anställa ordentliga utbildare för soldaterna. För utbildning i försvar av riket såväl som i självförsvar. Jag hoppas vi blir fri för smäleken, att höra banala ursäkter från ÖB och Sten Tolgfors.
Det inträffade är frustrerande och oroväckande för varje svensk medborgare. "

Det är skrämmande att tidigare neutrala SVERIGE för KRIG i Afghanistan på USAs initiativ!

Detta innebär naturligtvis att Sverige bli ännu mer utsatta för terrorhot och svenska liv går till spillo både i Sverige och i Afghanistan som följd av detta krigande.
Sverige måste INTE tvunget vara världspolis!
Vad säger numera Afghanistan kommittén, som numera är helt tyst om att Sverige krigar i Afghanistan och därmed människoliv går till spillo.  Tidigare sade alltid kommittén fred skapas genom att bygga skolor och sjukhus!
Det är återigen ett bevis på USAs krigshets, som Sverige slaviskt följer.
Om jag inte missminner mig så anställde svenska försvarsmakten någon högre person från Afghanistan kommittén. Det var tydligen ett sätt att få tyst på deras kritik!
Tolgfors med Göransson och deras gelikar gå själv med i hemvärnet och åk ni till Afghanistan och kriga för glatta livet, men stackars afghaner som ni annars ömmar för.
Det är skrämmande hur våra styrande styr!
Fråga svenska folket, om man samtycker till denna krigföring i Afghanistan, som kostar ofantliga summor som kommer folkets fickor?
Dessa resurser kunde använts till bar och gamla här i Sverige eller i Afghanistan.

För vidare läsning läs Kristianstadsbladet gästskribent Bo Pellnäs f.d. officer, som är insatt i ämnet:KB "Pellnäs har en framgångsrik officerskarriär bakom sig och har bland annat haft internationella uppdrag på Cypern, på Balkan och i Afghanistan. Han är också känd som säkerhetspolitisk kommentator och debattör i svenska medier."

Försvarsfrågan slarvas bor

Spionerna knegar på 

Imperiet och dess general 

Snacka om musen som röt

Moder Svea utan livvakt 

Varför vi är i Afghanistan

Dags summera Israelpolitiken? 

Oron ökar i Afghanistan

Visst går historien igen 

Allt är inte som det brukar vara 

Hör och  häpna här svenska folket! 

Har Du Tolgfors mandat från svenska folket? Fråga folket Tolgfors eller läs vad Pellnäs skriver. Vad betyder demokrti för dig?

Jag håller med KB insändarskribent! 

"Sten Tolgfors bör bytas ut, så illa som han sköter sitt fögderi, som försvarsminister. Förra försvarsministern Micael Odenberg var stringent och hade helt rätt, det går icke att försvara Sverige med fyrverkeripjäser och lågutbildad personal. Han tog konsekvensen och gick vidare när det icke fanns vilja eller kraft i regering och riksdag att bedriva ett relevant försvar av riket."Sten%20Tolgfors:%20%22Vi%20%C3%A4r%20inte%20i%20krig%22


Här kan Du se och höra ännu mer vad denne Tolgfors "hur tunt han harpå fötterna och spelar med svenskars liv" på TV4.


Jag har nu(101229) sänt nedanstående text till verbale försvarsministern om ett svar, så den som lever får se. 
Frågan: "Efter alla artiklar om Afghanistan Kriget skulle jag vilja Ditt svar Tolgfors, eftersom du är den bär ansvaret i denna fråga gentemot svenska folket och få ett utförligt svar på nedanstående alltså inget i glidande ordalag som t.ex. det är beslut fattade innan mitt tillträde.
Jag blir bedrövad, när jag igår hörde afghanske parlamentsledamoten Ramazan Bashardost inte tror att internationella insatser kan hjälpa landet. Har du stället en rak fråga till svenska folket, som borde göras när det gäller att Sverige skall vara med och bedriva krig i Afghanistan och initiativet var från början inte FNs utan USAs? Glöm INTE folket mer än på valdagen!
Läs vad Pellnäs skriver, som är mycket  sakkunnig i ämnet. Länkar till Pellnäs och mer i ämnet finns på http://omsverigenu.blogspot.com/search/label/F%C3%B6rsvarspolitik
Jag vill att Du svarar utförligt på mina frågor och Pellnäs påstående om fel att Sverige medverkar i Afghanistankriget.
Ditt svar kommer att publiceras bl.a. på min blogg och annan massmedia.
Gott Nytt År
Bästa Hälsningar
Olle Johansson
Kristianstad

Vad tycker Du?
Kommentera gärna allt för Sverige.  

Att leva är att ta ställning.
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.
  Tack! 

Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare, var villig träda fram och kommentera mina inlägg, som säkert har både fel och rätt. Du får gärna bjuda in någon att kommentera. Denna blogg är politiskt obunden. Tack ska du ha för din hjälp.

Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!
 

Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige! Sätt ner foten! 


Klicka Namnlinsamling för Förändra moralen i Sverige!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: