Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

fredag 21 januari 2011

Elproduktionen! ansvaret? Energiministern Olofsson!! Katastrofalt!!!!!


Elproduktionen! Ansvaret? Energiministern Olofsson!! Katastrofalt!!!!!


Skriv på namninsamlingen innan du läser vidare:  El-pris Upproret  
 Olofsson borde OMGÅENDE bytas ut! 
Läs och skriv på Elupproret – Nu får det vara nog!

Det var en klockren skrivelse om energipolitiken, som är skrämmande. Jag har tänkt också skriva till den där Olofsson som f.ö. borde avsättas omgående. Sverige stängs p.g.a. dyr el det var någon skogsindustri som inte hade råd att producera o. svenska folket blir utfattiga med högre energi skatter o moms o sedan går Vattenfall m 30 miljarder i vinst. Det är väl inget som säger att energi skall var procentuella och sedan plus moms.
Detta skulle jag skriva mycket mer i.
Varför uppmuntrar inte Villaägarna att betala in alla energiskatterna på ett konto på Länsstyrelsen?
DI 101222 Elförbrukningen nära rekordnivåer  

Second Opinion  Maud Olofsson svamlar i Ekot-intervju

Uppdrag Granskning  Höga elpriser ger cheferna miljoner
Uppdrag Granskning  Elpriserna knäckte bruket
Elprisbloggen  Elprisbloggen - livet som elkund

Andra inlägg här på bloggen om Energipolitik


Klicka Elupproret – Nu får det vara nog!
Protestera också genom
Kraftsamla  Kraftsamla.se   

Protest mot skyhöga elpriser!!!

Det är märkligt att ingen protesterar mot de skyhöga elpriserna i detta land. Vi har röstat ja till kärnkraft för att få billig el och för att kunna konkurrera industriellt på den globala marknaden, vi har vattenkraft. Är det  något vi har så är det energi till gångar. Vi Svenskar ska inte behöva sitta hemma och frysa i mörka rum, bara för att vi måste spara på el på grund av de höga avgifterna. Höga chefer och andra tjänstemän ska inte kunna
öka sina bonusar genom att höja el avgifter. Det är dax att protestera, vi ska inte behöva frysa eller bli ruinerade för att vi behöver värma husen.
spottpriset ligger nu trotts överfulla älvar och mild väder på 78 öre kilowatten. för en 7-8 år sedan kostade elen ca 20 öre kilowatten. Nu får det vara nog med hyckleriet ?: Ska vi behöva bilda ett energiparti för att värna om billig el till Svenska folket så vi slipper frysa och leva i mörker.

Elbolagen krossar vår ekonomi. Det är för jäkligt att elbolagen ska ta nät avgifter och kan styra priserna hur dem vill. Vi ska inte i Sverigebetala för utsläpps rätter vi har ren el från våra älvar vi ska inte behöva sitta i mörker och kyla för att vi ska spara el ?. Det är bara påfund för att kunna höja priser och skatter. Ta bort jättebonusar som endast kommer av höjda konsument priser. Nu får det vara nog med elbedrägeri mot Svenska folket.
Årets elnota 3 200 kr dyrare än i fjol
Årets vinter ser ut att bli ännu dyrare än förra årets rekordvinter. Det visar nya beräkningar från Villaägarna. Fortsätter denna vinter som hittills innebär det ökade kostnader på 3 200 kronor för en genomsnittlig småhusägare jämfört med fjolåret.

Sträng kyla och avstängda kärnkraftverk driver även detta år upp elpriset. Situationen förvärras av låga nivåer i vattenmagasinen. Dessa är i sin tur ett resultat av förra vinterns avställda kärnkraft.
- Tillgängligheten i kärnkraften är bättre i år än förra året, vilket minskar risken för riktigt extrema priser. Men låga nivåer i vattenmagasinen gör att det genomsnittliga priset ändå blir mycket högt, säger Jakob Eliasson, energipolitisk expert på Villaägarna.
I november 2010 låg elpriset 38 procent högre än samma månad förra året, och decemberpriset ligger 34 procent över förra årets nivå. Om prisskillnaderna håller i sig kommer denna vinter att kosta en vanlig småhusägare 3 200 kronor mer än fjolårets, som ju redan den var mycket dyr med priser på uppemot 14 kr per kilowattimme.
- Det är provocerande att politikerna inte prioriterar detta problem, när det finns så enkla lösningar. En sänkning av elskatten vore en välförtjänt julklapp till hushållen, och ett logiskt sätt för politikerna att ta ansvar för situationen. Villaägarna har tagit fram ett förslag för detta som varken skulle påverka statskassan eller miljön, konstaterar Jakob Eliasson.

Kostnaderna för hushållsenergi och energi för uppvärmning utgör idag en stor del av villaägarnas boendekostnader. Den bristande konkurrensen på energimarknaden och en rad politiska beslut har sammantaget lett till allt för höga priser. Så här vill Villaägarna förändra situationen.


Någon form av en bred massprotest borde omedelbart sättas igång t.ex.
  • En uppmuntran genom upplägg av t.ex. Villaägarna, fackföreningar eller någon företagarorganisation, att betala in alla energiskatterna på ett konto på Länsstyrelsen?
  • Någon form av massmail protest till Näringslivs och Energiministern Maud Olofsson 
  • Kräva en halvering av energiskatten.
  • etc.
Vad tycker Du?  Kommentera gärna allt för Sverige.
Att leva är att ta ställning.
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.
Tack! 
Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare, var villig träda fram och kommentera mina inlägg, som säkert har både fel och rätt. Du får gärna bjuda in någon att kommentera. Denna blogg är politiskt obunden. Tack ska du ha för din hjälp.
_______________ 
  Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!
Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige!
Sätt ner foten! Klicka Namnlinsamling för Förändra moralen i Sverige!
   
Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: