Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

tisdag 3 januari 2006

Bedrövligt, för djävligt…….

Bedrövligt, för djävligt…….

Så säger bilisterna i Stockholm angående trängselskatten. Det är bara i den politiska världen, som sådana beslutas kan fattas. Fru Billström sade, att hon känner sej nöjd och att tre år av politiskt käbel var över. Jag skulle tro, att hon är tämligen ensam om att vara nöjd. Det är till att vara lyhörd och ha kontakt med sin väljare, så uttalar sej en så kallat "sann demokrat".

Först görs investeringar med cirka fyra miljarder kronor, sedan skall brukarna tillfrågas i folkomröstning. Märk väl de som bor i kranskommunerna får inte rösta. Det är dessa som berörs i högsta grad. Kallas det demokrati?
Trängselskatten kommer att gynna innerstadsbor (som kan köra tullfritt inne i Stockholm) framför förortsbor med krångliga resvägar.

Trängselskatten har införts på ett kuppartat sätt, den slår hårt mot de svagaste. Den som missat ett belopp på 10 kronor kommer på kort tid vara skyldig, då beloppet kommer att växa till 1080 kronor och den innebär dessutom till ett kontrollerande av svenska folket, som återigen tar Sverige till storebrorssamhället.

Är inte Sverige märkligt och fantasiskt? Åtminstone världsmästare, när det gäller skatter.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

  1. Det behöver inte vara bedrövligt och framförallt inte trångt. Varför inte flytta ut t ex Nordiska museet till gammla industrilokaler i Hallstahammar, gratis parkeringsplatser till alla besökare. Ändra lite på strukturen så att man inte åker till en punkt hela tiden och blir hemmablind. Kanske rentav LO-borgen kunde flyttas ut till ngn utrangerad industrilokal så att fackpampar och andra topp-politiker får en möjlighet att se hur landets bakgårdar ser ut när all produktion är borta. Möta sina fattiga väljare som tjänar bråkdelen av vad de själva gör. Men det vågar dom väl inte...... gammelmora

    SvaraRadera

Här kan du kommentera: