Något som kan tillföra Sveriges positiva utveckling med seriösa objektiva information, vilket idag upplevs som mycket ensidigt i svenska media inkl. public service.
Nu lanserar Patrik Engelau DET GODA SAMHÄLLET programmen DGS-TV.
Framöver kommer det att släppas ett avsnitt varje fredag.
Detta är en serie på tio program där Patrik Engellau tillsammans med flera av landets skarpaste opinionsbildare diskuterar våra viktigaste frågor. De första tio programmen är en pilotserie och satsningens framtid kommer att bestämmas av tittarnas reaktioner. Vi ser alltså mycket fram emot att höra era reaktioner!
DGS-TV Avsnitt 1
I det första avsnittet diskuterar Patrik Engellau med företagaren, skribenten och debattören Thomas Gür om välfärdsstaten och dess framtidsutsikter.
DGS-TV Avsnitt 2
I det andra avsnittet har Patrik bjudit in Lorentz Lyttkens, som är fil. dr. i sociologi, författare och samhällsdebattör, för att samtala om vad politikerna egentligen vill för något, om vad som bör göras åt skolan och andra aktuella samhällsfrågor.
DGS-TV Avsnitt 3
I dagens avsnitt gästas Patrik Engellau av Johan Westerholm, chefredaktör för bloggen Ledarsidorna.se. Johan Westerholm förklarar bland annat hur politiker tänker och varför de tänker som de gör, vilken roll policy makers spelar i utformningen av politiken, samt hur identitetspolitiken har påverkat Socialdemokraterna.
DGS-TV Avsnitt 4
Gäster: Mohamed Omar & Nima Dervish
I det fjärde avsnittet av DGS-TV diskuteras islam. Patrik Engellau gästas av poeten Mohamed Omar och frilansjournalisten Nima Dervish som tillsammans berättar om sina erfarenheter av islam. Behöver och kan islam reformeras?
DGS-TV Avsnitt 5
Gäst: Rasmus Dahlstedt - Vad tänker norrmännen om Sverige?
I det femte avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av regissören, manusförfattaren och skådespelaren Rasmus Dahlstedt. Rasmus har nyligen varit i Norge och intervjuat en rad personer för att ta reda på vad de tänker om Sverige. Hur har Sverige och Norge kunnat utvecklats så olika? Och vad tycker norrmännen om det svenska politiska läget?
DGS-TV Avsnitt 6
Gäster: Staffan Danielsson (C) och Finn Bengtsson (M)
I veckans avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av de två välkända riksdagsledamöterna Staffan Danielsson (C) och Finn Bengtsson (M) som på olika sätt har fått uppleva hur det är att inte vara lydiga riksdagsledamöter. Vilka konsekvenser får man som riksdagsledamot i det fall man väljer att följa sitt eget samvete och löfte till väljarna före partilinjen?
Staffan Danielsson är en bonde från Östergötland och riksdagsledamot för centerpartiet sedan 2004. Han gick redan 2012 ut och krävde ett införande av åldersbestämning av ensamkommande flyktingbarn. Reaktionerna lät inte vänta på sig.
Finn Bengtsson är professor i psykiatrisk behandlingsforskning, överläkare i klinisk farmakologi och har en professur vid Köpenhamns Universitet. Han är sedan 2006 riksdagsledamot för Moderaterna och tog på ett tidigt stadium avstånd från Decemberöverenskommelsen.
DGS-TV Avsnitt 7
Gäster: Annika Borg & Helena Edlund
I det sjunde avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av prästerna Annika Borg och Helena Edlund. De berättar om sin uppmärksammade och omdebatterade kampanj #mittkors och huruvida Svenska kyrkan är möjlig att reformera.
Annika Borg är skribent, teologie doktor och präst i Svenska kyrkan. Hon arbetar nu som pressekreterare åt Moderaterna i Stockholms stadshus.
Helena Edlund är skribent och komminister i Svenska kyrkan. Hon har tidigare varit bataljonspräst i Kosovo och samverkansofficér i Afghanistan.
DGS-TV Avsnitt 8
Gäst: Tino Sanandaji
I det åttonde avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av Tino Sanandaji, fil. dr. i ekonomi från Universitet i Chicago och forskare vid Institutet för ekonomisk-historisk och företagshistorisk forskning i Stockholm. Han forskar framförallt om incitamentens roll när det gäller ekonomisk utveckling.
Tino Sanandaji är också aktiv i den svenska migrationsdebatten. Han har bland annat skrivit en uppföljning till dåvarande Folkpartiets rapportserie om utanförskapsområden i Sverige tillsammans med Patrik. Rapporten gavs ut av Den Nya Välfärden.
I detta avsnitt diskuteras utanförskapsområden, invandrares etablering på arbetsmarknaden och varför partier av alla kulörer verkar låta deras ideologi gå före verklighet när det kommer till just invandring.
Tino Sanandaji är aktuell med den nyutkomna boken Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende.
DGS-TV Avsnitt 9
I det nionde avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av skribenten, författaren och chefredaktören Johan Hakelius.
Johan Hakelius har under många år varit verksam i den svenska samhällsdebatten, bland annat som biträdande politisk redaktör i Svenska Dagbladet, chefredaktör för Finanstidningen och numera som chefredaktör för tidningen Fokus. Han är också krönikör i Expressen. Han har dessutom skrivit flera böcker, varav de tre senaste är Döda vita män, Ladies och Rule Britannia!.
I detta samtal försöker Patrik och Johan reda ut hur vi ska förstå Sverige, förstå oss själva och inte minst hur vi ska förstå det svenska tänkandet.
DGS-TV Avsnitt 10
Gäst: Anne-Marie Pålsson: Hur fungerar makt?
I det tionde avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av Anne-Marie Pålsson. De talar om hur makten fungerar, såväl i politiken som i organisationer.
DGS-TV Avsnitt 11
Gäst: Stefan Hedlund - om Ryssland och Putin
I detta avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av Stefan Hedlund, professor i öststatsforskning vid Uppsala Universitet. De samtalar om Ryssland och Vladimir Putin.
DGS-TV Avsnitt 12
Presentation av Tino Sanandajis bok Massutmaning
Onsdagen den 1 februari var nationalekonomen Tino Sanandaji inbjuden till Sveriges riksdag för att presentera sin bok Massutmaning: Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende. Han var inbjuden av riksdagsledamöterna Staffan Danielsson (C) och Jan Ericson (M).
Tino Sanandaji avlade en civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm, en masterexamen vid University of Chicago. Han har också doktorerat i public policy vid samma universitet.
"Det gäller att ta fram konkreta åtgärder som ger alla de invandrare som Sverige har tagit emot en plats i det svenska samhället. Det kräver i sin tur en uppriktig och evidensdriven analys av hur Sverige hamnade här, och av hur man tar sig vidare", står det bland annat att läsa i bokens presentation.
DGS-TV Avsnitt 13
Varför stängde Hultsfreds kommun sitt flyktingmottagande?
I december 2016 meddelade Hultsfreds kommun att den inte längre tänker följer sin lagstadgade skyldighet att ta emot och omhänderta flyktingar. Kommunen meddelade istället följande till de nyanlända:
"Ingen hjälp finns att få på åtminstone sex månader. Inga nya ansökningar om bidrag kommer att behandlas. Inga möten med socialsekreterare bokas. Den som behöver akut hjälp för att inte svälta hänvisas till en frivilliggrupp som delar ut mat. Vi rekommenderar att du söker dig till någon annan av Sveriges 289 kommuner."
Vad föranledde detta drastiska beslut? DGS-TV besökte de ansvariga i Hultsfreds kommun för att få deras bild av situationen.
DGS-TV Avsnitt 14
Gäst: Nils Lundgren - En motsättning mellan eliter och vanligt folk?
Denna vecka gästas Patrik av Nils Lundgren, för att diskutera om det finns en motsättning mellan eliter och vanligt folk.
Nils Lundgren har en lång bakgrund, bland annat som medgrundare till och EU-parlamentariker för Junilistan. Han är filosofie doktor i nationalekonomi och har arbetat som chefsekonom på Nordbanken.
DGS-TV Avsnitt 15
Gäster: Per Brinkemo och Gordon Grattidge: Våld mot ambulanspersonal
I detta avsnitt av DGS-TV samtalar Paulina Neuding med Per Brinkemo och Gordon Grattidge om våldet mot ambulanspersonal i Sverige.
Per Brinkemo är expert på klankulturer och kommer framöver att undervisa Advokatsamfundet i samma ämne. Han är dessutom författare till boken Mellan klan och stat (Timbro förlag).
Gordon Grattidge är ordförande för Alarm Ambulansförbundet som bland annat har krävt militär utrustning för att skydda sin ambulanspersonal vid utryckningar.
DGS-TV Avsnitt 16
Gäst: Ann Heberlein - Om åsiktskorridoren
I detta program gästas Patrik Engellau av forskaren, författaren och debattören Ann Heberlein. Hon är lektor i etik vid Lunds Universitet och författare till ett flertal uppmärksammade böcker.
Patrik och Ann diskuterar här åsiktskorridoren, hur den fungerar och om det finns saker som inte får diskuteras i den svenska offentligheten.
DGS-TV Avsnitt 17
Gäst: Mohamed Omar - Islam i Sverige
I detta avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av debattören, författaren och poeten Mohamed Omar. Mohamed redogör för Islam i Sverige idag och de integrationsutmaningar som finns framöver.
DGS-TV Avsnitt 18
Gäst: Bengt Ericson - Den härskande klassen
I detta avsnitt av DGS-TV gästas Patrik av journalisten, författaren och fd. chefredaktören Bengt Ericson. Med utgångspunkt i Bengts bok "Den härskande klassen" diskuteras de politiska partiernas förändring över tid och hur detta påverkar demokratin.
Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.
Att leva är att ta ställning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Här kan du kommentera: