Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

tisdag 3 januari 2006

Hur skall det gå för Sveriges enargiförsörning långsiktigt???

På tal om Sveriges tokiga energipolitik, som ytterligare förvärrar vår konkurrenskraft.

Vår nordiska Elbörs, som bara skapar miljardvinster för staten och E-on, Fortum, som sänder sina vinster ifrån vårt land, istället för att återinvesteras i Sverige med ny kraft produktion. Vattenfalls sista vinst var i storleksordningen 30 MILJARDER.

Det har gått så långt att svenska industrin skall behöva köpa "smutsig" el från Ryssland, för få en chans att överleva.

Är det inte något som är fel då?


Om det är någon som är i beslutande ställning för Sveriges energipolitik, som läser detta. Förklara gärna konkret och inte i allmänna ordalag hur energiförsörjningen i Sverige skall lösas långsiktigt. Låt inte all energi bli dyrare år från år. En bra värdemätare är svenska kronan, som de snaste 30 åren stadigt försämrats i värde mot vår omvärld, viket också visas i hur välfärdsstaten numera ligger på ca 15-17 plats och i början på 70-talet placerades Sverige på ungefär tredja plats.

Jag skrev till samtliga riksdagsmän, då Barsebäck stängdes och ställde samma fråga som ovan. Svaret jag fick av dom som behagade svara och som gjorde denna stängning var ungefär "lille" Olle detta begriper du inte det ordnar sig.

Det är ett svar, som inte skapar något förtroende hos mej i alla fall.

En fråga för den lille mannen: Är det någon, som har erfarenhet av Kundkraft? Kundkraft, som ellevrantör, eller var köper vi el förmånligast?

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Här kan du kommentera: