Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

fredag 31 oktober 2008

Bensinpriset?

Jag hörde just, att bensinpriset i USA sjunkit 40%.

Hur hade det hjälpt oss i Sverige, som har mycket glesbygd, att lindra nedgången av privatekonomin och lågkonjunkturen i Sverige med samma prissänkning?

Kanske "hjulen" börjat rulla igen på samma sätt sänk energiskatten!

Glöm inte:

Moderater och Kristdemokrater gick till val på att sänka bensinskatten.

Folkpartiet utlovade att fundera på en sänkning om prisnivån fortsatte att vara hög. Den har inte bra fortsatt vara hög - både världmaknadspris men framförallt skatten har höjts flera gånger sedan detta vallöfte gavs.

Centern lovade höja reseavdraget med 5 kronor.

Tänk efter ALLA POLITIKER bilen är verktyg så att Sverige skall fungera och alla vill vi ha en levande landsbygd.

Vi kräver som BENSINSKATTEUPPROR.SE :

1. Sänk bensinskatten!

2. Ta bort momsen på bensinskatten!

3. Inför samma låga moms på bensinen/dieseln som för kollektivtrafik, alltså 6 procent istället för som idag 25 procent!

Vad säger politikerna till statliga Konkurrensverket till att STATOIL köper JET, som tidigare var en prispressare. HELT TYST, VARFÖR?

Det vill till en ändrad attityd mot oss som givet er förtroendet på valdagen, ”SPÄ INTE PÅ” politiker föraktet förhoppningvis förstår ni politiker allas vårt allvar med detta mail.

ALLA OLJEBOLAG, vi kan inte acceptera alla dessa prishöjningar, när vi samtidigt vet vilka vinster som skapas i oljebolagen på vår bekostnad.

Förslaget som nyligen nådde oss bränsle konsumenter var att vi skulle bojkotta PREEM och STATOIL för att på detta vis försöka få igång ett PRISKRIG. Låt oss fortsätta med detta och hoppas det ger resulta

Här har jag ett förslag till >> Bensin- Dieselkrig

Hör av er så drar vi igång!


Jag citerar Bensinskatteupprorets hemsida: "

Oljan är billig - men bensinen för dyr!

Nu kostar oljan under 3:30 kronor litern. Men bensinen i Sverige kostar närmare 12:-

När oljepriset steg var det krigsstilsrubriker och helsidesuppslag varje dag. Nu har oljepriset sjunkigt till under hälften av rekordnoteringarna. Nu blir det till lite notiser. När världsmarknadspriset låg på 150 dollar per fat var det "förklaringen" till att bensinpriset var uppe och nosade på 14 kronor litern. Nu är brentoljan under 70 dollar per fat. Det vore intressant om några medier kommenterade orsaken till att vårt svenska bensin pris fortfarande ligger på nästan 12 kr/l.

Det är hög tid att någon i media påpekade de politiskt obekväma, men ack så sanna, faktauppgifterna, att när råoljan är betald, alla som letar, borrar, pumpar, raffinerar, transporterar och säljer har fått betalt och fått sin vinst, så kostar bensinen egentligen fortfarande bara 5kr/l vid bensinpumpen. Resten är skatt och skatt på skatten.

Dessutom finns det brister i medias konsumentupplysning när man hela tiden undviker att berätta vad oljan egentligen kostar genom att tala om dollar per fat. Hur många vanliga konsumenter åker till spottmarknaden och köper ett fat råolja? Få vanliga konsumenter har en inbyggd minräknare som multiplicerar dollarsiffran med dollarkursen och sen dividerar med 159 för att få fram jämförelsepriset. Aha, nu kostar brentoljan 3 kronor och 25 öre!

Eller är det så att media tycker man skall hjälpa högskattepolitikerna att dölja det pinsamma faktum att bensinpriset på 12 kronor litern i glesbyggdsladet Sverige grundar sig på ett råoljepris på dryga 3 kr litern.

Kenneth Winsborg
talesman och presskontakt för Bensinskatteupproret
press@bensinskatteuppror.se "

Besök >> http://www.bensinskatteuppror.se/

,
,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: