Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

onsdag 25 mars 2009

Arbetsnarkomaner eller Pengagalna??

Hur kan alla dessa Landshövdingar, Börs VD-ar, LO chefer, politiker, topptjänstemän m.fl. hinna med alla dessa styrelseuppdrag och göra ett fullgott uppdrag och ta tillvara de intressen dom är satta att bevaka och utföra.

Detta samtidigt, som man ofta har ett stort ansvar på sina ordinarie tjänstgöringar.

T.ex. LO Chefen och Landshövdingen i Skåne, som har ca. 25 ansvarsfulla sidouppdrag, vilket lär vara vanligt i dessa kretsar.

Uppdragen eller EXTRAKNÄCKEN sker antagligen inte på ledig tid eller på ideell basis utan med "saftiga" ersättningar, som naturligtvis också måste inkräkta på den ordinarie ofta välbetalda befattningen.

Kan det vara så att dessa kluster skapar makthunger och ”berusning”, så att inga utomstående och obekväma skall eller får komma in i gängen för det kan skada den inre kretsens angelägenheter, men dessa utomstående skulle kunna varit till gagn för den organisation, som uppdraget gäller.

Tyvärr har girigheten en mycket snabb tillvänjning och kort inkubationstid.

Vad kan alla dessa avarter bottna i?
Är det så att institutionsägarna, som ofta också är samma personer, inte utövar sina ägarinflytande.

Det kan också vara dessa storägare till de stora bolagen bolag med röststarka aktier, som beviljar dessa tjänstemän och styrelseledamöter dessa fantastiska förmåner och på detta vis få lojala jasägare, vilket på sikt inte gagnar hela företaget.

På liknande sätt går det till i den offentliga sektorn, där dessutom alla dessa pengar, som cirkulerar i detta övre skikt, tagits direkt ur någon privatpersons ficka.

Dessa gräddfiler är inget som vinner acceptans hos den lille medborgaren oavsett om han eller han är anställd eller driver eget företag!

Vad är att göra?
Det gäller HELA AB Sveriges bästa!


Kristianstadsbladet 090325 : För mycket för många

Kristianstadsbladet 090326 :Bara en i mängden.Pinga Frisim Pinga Nyligen Add to Technorati Favorites bloggping Blogginfo.se

Twingly.com Technorati.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: