Allt för Sverige, alla är välkomna som har intresse för stads- och kulturmiljö.

Att leva är att ta ställning.
"Man förstår livet baklänges - men måste leva det framlänges"
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog.

torsdag 26 mars 2009

På tal om styrelseuppdrag?Var finns etiken och moralen i Sverige i synnerhet hos alla de förträffliga i toppen av olika organisationer, som inte känner sig grundlurade?

Jag bryr inte mig om vad de olika förmånerna benämns som t.ex. bonusar, rörliga löner, tidig pension m.m. listan kan göras hur lång som helst idag tyvärr.
Det är naturligt att det finns olika nivåer på ersättningar i samhället, men det gäller att hitta nivåer som accepteras bland folket.

Det skulle var livsfarligt för Sverige om ett sönderfall börjar underifrån, vilket jag ser en viss fara i nu med den skevhet, som har satt igång med de olika felaktigheter just nu i denna lågkonjunktur.

De stora skandalerna om skedde i SKANDIA glöms tyvärr alldeles för lät bort, där kunde inte ens vår rättsapparat skipa rättvisa, vilket upplevdes, som en mycket stor skandal i samhället.
Detta är livsfarligt om befolkningen börjar tvivla på landets rättsväsen i rättsstat!

Den organisation, som tyvärr ofta varit alltför ensamma, att påpeka orättvisorna i börsbolagen är Aktiespararna med bl.a. Gunnar Ek(medverkar här i ett klipp från SVT), som får anses som kunnig.

I detta sällskap borde LO också varit och hörts, men ofta hör man aldrig några rapporter från deras uppdrag i de olika styrelserna, vilket borde var helt naturligt att ta tillvara på sina medlemmars intressen, som är dom som skruvar ihop t.ex. alla dess pensioner och bonusar, som dom tyvärr aldrig får njuta av.

Vad säger etiska rådet och t.o.m. vad säger kyrkan, som brukar kunna uttala sig i olika frågor.


Det finns säkert fler organisationer som har rättvisa, moral och etik som sitt rättesnöre, men jag kommer inte på fler just nu.

Du är välkomen att komentera och ge fler förslag.
Pinga Nyligen Add to Technorati Favorites bloggping Blogginfo.se Pinga Frisim

Twingly.com Technorati.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du kommentera: